Hillview

Hillview Apartments is the conversion of a large Victorian terraced house, into three
substantial apartments.


Unlike most conversions the ground and first floors have been divided vertically through the
length of the building, to provide two duplex dwelling units, creating what are in reality two
completely individual houses, with separate entrances and private rear gardens, and in this
way retaining the essence and uniqueness of the Victorian terraced house.


These duplex units have been robustly designed for modern-day life. They have light open
plan living spaces affording views from front to back, with glazed conservatory structures
extending into patio areas of the rear gardens. Kitchens are carefully planned in a light stone
with larger elements camouflaged into niches to maintain the purity of the spaces.
Elegant functional staircases of oak and glass are positioned centrally along the side walls,
leading to the bedrooms and bathrooms at first floor level. These light and airy rooms are
efficiently planned and subtly finished.


The upper unit is akin to a rambling loft apartment with a double height lobby space,
washed with natural light, and the original staircase wrapping around to the second floor
level. The apartment is planned on split levels – the lower containing an open plan kitchen /
dining space with a terrace and panoramic views over the area and city beyond. The upper
level contains carefully planned bedrooms and bathrooms with large dormer windows cut
into the pitched roof.


The project was completed in June 2017.